Visit & Register ---->>>> www.car-professionals.com


 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lexia 3 Flashing=Rev.C+Firmware 4.3.3+PSA Evolution Driver
#21
(01-04-2016, 11:01 AM)mattydr67 Wrote:  If you have this issue then don't bother with that tool. You will not be able to change the serial in it.
A story:
It happend to a friend of mine with the same kind of tool.
He tried first with vci_updater.com
Then after he has same issue as you he tried to reflash the Fujitsu and the winbond using external programmers.
Now all fine ( reflashed and changed the s/n ) but the tool didn't worked in some cars that he tried to test it.
So he flashed back with the backup files that he did it before starting to reflash the Lexia by external programmers.
And this time the tool is worked in that cars again.
So the conclutions are yours
Good luck


Thanks for the info, very helpful!
At least now I know where the problem most likely comes from...
Reply
Thanks given by:
#22
tried to get my interface flashed,but i can't why.not good at fancy works on pc
Reply
Thanks given by:
#23
Hi,

With PSA checker, how your interface is recognized ?
Post a screenshot of your problem.
Regards
Reply
Thanks given by: jolabricol
#24
(06-21-2015, 05:40 PM)Massak Wrote:  You can buy it on ebay from some dickheads or just download it fom me for press thanks button

Pass: justthanks


MASSAK

[whats ba greenshotuote='titoun' pid='33205' dateline='1462869083']
Hi,

With PSA checker, how your interface is recognized ?
Post a screenshot of your problem.
Regards
[/quote]

how do i press thanks
Reply
Thanks given by: jolabricol
#25
Hello,

My intention is to change the initial mode of Stop&Start at my 508 SW Blue HDI 150....

At first I installed Diagbox 7.83, it worked with PSA XS Evolution. Reading and the commication with some devices was possible. The thing which did not work properly, was the communication with BSI 2010, so I decided to update the interface with this firmware upgrade.
Now Diagbox states: "The VCI is not connected".

Before firmware update:
APPLI_XS_Fuji_P106138A V4.2.2@Actia.09.04.09
963830 B

After update:
APPLI_XS_Fuji_P106138A V4.3.3@Actia 27.06.14
963830 C

Switching back the firmware to 4.2.2 does not solve the problem.

Is the Lexia with serial number "963830 C" blacklisted by Diagbox 7.83?

Does anybody know a solution for that?

Thank you!
Reply
Thanks given by:
#26
I made a donation to website...only fair aint it?

(06-20-2016, 05:59 PM)headhand Wrote:  Hello,

My intention is to change the initial mode of Stop&Start at my 508 SW Blue HDI 150....

At first I installed Diagbox 7.83, it worked with PSA XS Evolution. Reading and the commication with some devices was possible. The thing which did not work properly, was the communication with BSI 2010, so I decided to update the interface with this firmware upgrade.
Now Diagbox states: "The VCI is not connected".

Before firmware update:
APPLI_XS_Fuji_P106138A V4.2.2@Actia.09.04.09
963830 B

After update:
APPLI_XS_Fuji_P106138A V4.3.3@Actia 27.06.14
963830 C

Switching back the firmware to 4.2.2 does not solve the problem.

Is the Lexia with serial number "963830 C" blacklisted by Diagbox 7.83?

Does anybody know a solution for that?

Thank you!

Not 100% sure this will work for you or you may have already tried it but have you tried the Lexia 3 software by going back to say 7.60 or just lower from your present configuration? I would if I had to... re run the laptop to make sure any old files are gone for good then I would install lexia 3 again only this time use the lowest build for example 7.60 then try your VCI tool again. I read somewhere the auto updates was blocking the tool and I presume this is if you was auto updating from the official Lexia site...not a wise thing to do when working with clone hardware...lol Not saying you have done this sir just saying the auto updates have been known to block the clone tool.
It is better to help than to hinder.
Reply
Thanks given by:
#27
(06-20-2016, 05:59 PM)headhand Wrote:  Hello,

My intention is to change the initial mode of Stop&Start at my 508 SW Blue HDI 150....

At first I installed Diagbox 7.83, it worked with PSA XS Evolution. Reading and the commication with some devices was possible. The thing which did not work properly, was the communication with BSI 2010, so I decided to update the interface with this firmware upgrade.
Now Diagbox states: "The VCI is not connected".

Before firmware update:
APPLI_XS_Fuji_P106138A V4.2.2@Actia.09.04.09
963830 B

After update:
APPLI_XS_Fuji_P106138A V4.3.3@Actia 27.06.14
963830 C

Switching back the firmware to 4.2.2 does not solve the problem.

Is the Lexia with serial number "963830 C" blacklisted by Diagbox 7.83?

Does anybody know a solution for that?

Thank you!
hi,

Your problem is temporarily , after flashing to rev to C, diagbox is not recognize several times, to solve it, plug interface to pc and car and open software then it say again vci is not connected , then unplug all, repeat this several times . I solved it like that procedure on diagbox v57.

After Diagbox v7.57 , software is it update the interface automaticly.. so you need to manual update it to fimware 4.2.2. ( you did actually)
Reply
Thanks given by:


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Peugeot new xs evolution interface not working znixy 6 1,194 03-28-2016, 10:43 AM
Last Post: znixy
  Lexia reflash went wrong please help psacars 1 1,026 11-07-2015, 08:39 PM
Last Post: psacars

Forum Jump:


Users browsing this thread: coteirojido, 4 Guest(s)