Thank You For Your Registration AP Forum!!! We Wish You A Good Time AP Forum!!!

Do not wait for the registration to confirm your email, your account is automatically activated AP Forum!!!!



Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xentry gives vci not recognized
#1
Mercedes Benz 
Hello,

after working about a year with xentry and a chinese clone c4 suddenly 2 of my laptops give a message "vci not recognized"
but i always had a c4 on both laptops. Someone an idea whats the problem or what went wrong ??
Don't have made an update from firmware or software, never made connection with internet !!
Xentry 05/2018 and windows 7 64 bit on both laptops.
Hope someone can help ??

Grt from Belgium Guy
Reply
Thanks given by:
#2
You have an error with the solder joints, open the c4... separate the boards. You can remove the plug board. Then solder ALL the pins on the connector do not leave out even if they look good., as shown in the picture in red.
The error comes from cold solder joints, i have often. Please re-solder all. But let it be soldered by a specialist, danger of destruction.


Attached Files Thumbnail(s)
   
If you like my post and it helped, please press Thanks.Thankyou
Reply
Thanks given by: Administrator , kadettccoupe , rafik
#3
(08-15-2019, 06:23 AM)Mister_ACE Wrote:  You have an error with the solder joints, open the c4... separate the boards. You can remove the plug board. Then solder ALL the pins on the connector do not leave out even if they look good., as shown in the picture in red.
The error comes from cold solder joints, i have often. Please re-solder all. But let it be soldered by a specialist, danger of destruction.

Okay before the c4 i had c3 and was also crappy soldered in china.
I will check. Contacted specialist for soldering it maybe on saterday he can do it.
Thanks for your help appreciate it a lot.
Grt guy

Ps you think it is not a software problem ?
Reply
Thanks given by:
#4
(08-15-2019, 07:28 PM)kadettccoupe Wrote:  
(08-15-2019, 06:23 AM)Mister_ACE Wrote:  You have an error with the solder joints, open the c4... separate the boards. You can remove the plug board. Then solder ALL the pins on the connector do not leave out even if they look good., as shown in the picture in red.
The error comes from cold solder joints, i have often. Please re-solder all. But let it be soldered by a specialist, danger of destruction.

Okay before the c4 i had c3 and was also crappy soldered in china.
I will check.  Contacted specialist for soldering it maybe on saterday he can do it.
Thanks for your help appreciate it a lot.
Grt guy

Ps you think it is not a software problem ?

I dont know, i think its a Hardware problem I've had that more often....I am an electronic engineer.
If you like my post and it helped, please press Thanks.Thankyou
Reply
Thanks given by: Administrator , kadettccoupe
#5
(08-16-2019, 06:11 AM)Mister_ACE Wrote:  
(08-15-2019, 07:28 PM)kadettccoupe Wrote:  
(08-15-2019, 06:23 AM)Mister_ACE Wrote:  You have an error with the solder joints, open the c4... separate the boards. You can remove the plug board. Then solder ALL the pins on the connector do not leave out even if they look good., as shown in the picture in red.
The error comes from cold solder joints, i have often. Please re-solder all. But let it be soldered by a specialist, danger of destruction.

Okay before the c4 i had c3 and was also crappy soldered in china.
I will check.  Contacted specialist for soldering it maybe on saterday he can do it.
Thanks for your help appreciate it a lot.
Grt guy

Ps you think it is not a software problem ?

I dont know, i think its a Hardware problem I've had that more often....I am an electronic engineer.

These two faults apear on my laptop ??

Grt  guy

(08-16-2019, 11:36 AM)kadettccoupe Wrote:  
(08-16-2019, 06:11 AM)Mister_ACE Wrote:  
(08-15-2019, 07:28 PM)kadettccoupe Wrote:  
(08-15-2019, 06:23 AM)Mister_ACE Wrote:  You have an error with the solder joints, open the c4... separate the boards. You can remove the plug board. Then solder ALL the pins on the connector do not leave out even if they look good., as shown in the picture in red.
The error comes from cold solder joints, i have often. Please re-solder all. But let it be soldered by a specialist, danger of destruction.

Okay before the c4 i had c3 and was also crappy soldered in china.
I will check.  Contacted specialist for soldering it maybe on saterday he can do it.
Thanks for your help appreciate it a lot.
Grt guy

Ps you think it is not a software problem ?

I dont know, i think its a Hardware problem I've had that more often....I am an electronic engineer.

These two faults apear on my laptop ??

Grt  guy

Can someone tell me if this is one of the better or poorer c4 quality ?

Grt guy


Attached Files Thumbnail(s)
                           
Reply
Thanks given by:
#6
(08-16-2019, 06:11 AM)Mister_ACE Wrote:  
(08-15-2019, 07:28 PM)kadettccoupe Wrote:  
(08-15-2019, 06:23 AM)Mister_ACE Wrote:  You have an error with the solder joints, open the c4... separate the boards. You can remove the plug board. Then solder ALL the pins on the connector do not leave out even if they look good., as shown in the picture in red.
The error comes from cold solder joints, i have often. Please re-solder all. But let it be soldered by a specialist, danger of destruction.

Okay before the c4 i had c3 and was also crappy soldered in china.
I will check.  Contacted specialist for soldering it maybe on saterday he can do it.
Thanks for your help appreciate it a lot.
Grt guy

Ps you think it is not a software problem ?

I dont know, i think its a Hardware problem I've had that more often....I am an electronic engineer.
Can we solder the pins without taken the pcbfrom eachother ??  Think there are also a lot of black connections
soldered from the front panel to the main pcb's ??

Grt  guy


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
Thanks given by:
#7
SIR look right... you a´can disconect the PCB Board the black pins are not soldered, just plugged, you can pull these apart. Thus, they have the connector board individually.
I would have looked right before I write again, how to build this apart.
If you like my post and it helped, please press Thanks.Thankyou
Reply
Thanks given by: kadettccoupe
#8
(08-17-2019, 06:11 AM)Mister_ACE Wrote:  SIR look right... you a´can disconect the PCB Board the black pins are not soldered, just plugged, you can pull these apart. Thus, they have the connector board individually.
I would have looked right before I write again, how to build this apart.


Have the pins on connector resoldered.  C4 still not works.  When i go to administrator tools there's 01 not accessible.
No wlan mac id on the c4 screen and two !! marks and no batteries. See pictures below.
Any suggestions what i could do more.

Grt from Belgium   guy


Attached Files Thumbnail(s)
                   
Reply
Thanks given by:
#9
(08-17-2019, 12:19 PM)kadettccoupe Wrote:  
(08-17-2019, 06:11 AM)Mister_ACE Wrote:  SIR look right... you a´can disconect the PCB Board the black pins are not soldered, just plugged, you can pull these apart. Thus, they have the connector board individually.
I would have looked right before I write again, how to build this apart.


Have the pins on connector resoldered.  C4 still not works.  When i go to administrator tools there's 01 not accessible.
No wlan mac id on the c4 screen and two !! marks and no batteries. See pictures below.
Any suggestions what i could do more.

Grt from Belgium   guy


Tested today again with other laptop still got this two messages .

Someone an idea or have an idea who can repair the sdconnect not to far away from Belgium !

Grt  guy


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)